"Femeia este fanta care se deschide in zona vizibilului pentru a lasa
extraordinarul sa patrunda in lume."
Gabriel Liiceanu

Ana Marilena Urs, femeia care a reuşit într-o lume destinată bărbaţilor

Ana Marilena Urs e o femeie care traieste după coduri de onoare, curaj şi angajament. A plecat acum opt ani din tara ca sa vada daca poate sa-şi depaseasca limitele, sa vada din ce "material" e facută si sa-si faca parintii mandri. A devenit Airman în US Navy şi vrea sa lase in urma ei ceva care va influenţa în bine alte vieţi.

Spuneţi-ne câteva cuvinte despre dumneavoastră.

Numele meu este Ana Marilena Urs, născută într-un orăşel din judeţul Alba - Ocna-Mureş, crescută în Cluj de părinţi şi de bunici în Uioara de Sus. Şcoala am făcut-o în Cluj, de la Generală nr. 3 la Liceul Victor Babeş, la Facultatea de Agricultură. Dorinţa mea dintotdeauna a fost să fac ceva special în viaţă şi în accelasi timp să le ofer părinţilor mei plăcerea de a fi mândri de fiica lor. O dată plecată din ţară, acum opt ani, automat în lista acesta intră şi a-ţi face ţara în care te-ai născut mândră de tine. Doar pentru că naţionalismul parcă renaşte când eşti printre străini. Şi în final, cum poţi să uiţi de unde ai plecat, atâta timp cât ai oferit României 25 de ani din viaţă şi aici ţi-ai primit educaţia şi calităţile care în final te-au ajutat să reuşeşti peste hotare.
Momentan sunt Airman în US Navy ataşată la "Tigertails" VAW-125, Carrier Airborne Early Warning Squadron.

Cum aţi decis să urmaţi cariera în care profesaţi acum?

Câteodată în viaţă, vrei să îţi încerci limitele, vrei să vezi din "ce fel de material" eşti făcut. Aşa am decis şi eu să mă înrolez în US Navy la 33 de ani. Şi pentru că aici acesta este şi un serviciu de voluntariat, am considerat că e cel mai bun "pay back" care îl pot oferi oamenilor din ţara asta care au fost alături de mine în clipele mai puţin minunate prin care am trecut în cei opt ani.

Care este cel mai frumos moment din cariera dumneavoastră?

Pentru că e puţin neobişnuit să te înrolezi într-un serviciu militar la vârsta la care alţii aproape că se pensionează, având alături de mine mulţi tineri de 17 şi 18 ani, pot să spun că cel mai frumos moment din carieră a fost atunci când după Battle Station în Navy Bootcamp, mi-am primit şepcuţa de Sailor. Nu e nimic mai frumos în nicio carieră or chiar şi în viaţă, când reuşeşti după multă muncă grea, să "beat the odds".


Cum reuşiţi să jonglati cu viaţă publică şi cea privată ?

E foarte uşor, pentru că în meseria mea nu se pune problema de viaţă publică. Se pune problema că eşti Sailor 24/24 …7/7. Onoarea, cum zicem noi în Navy, e să faci ceea ce e bine atunci când nimeni nu te vede. Iar dacă vorbim de viaţă publică, îmi place să trăiesc după codurile US Navy (onoare, curaj şi angajament) în fiecare zi.

Dacă aţi avea puterea de a schimba lumea, care este primul gând care va vine în minte?

Aş face orice să pot arăta oamenilor că în viaţă sunt lucruri mult mai importante decât banii! Pentru că deseori fericirea după care tânjim ne strică fericirea pe care o avem!

Care sunt atuurile unei femei puternice?

MUNCA. Aceasta e cheia oricărui succes.

Ce planuri de viitor aveţi?

Atunci când va fi momentul, să îmi închei cariera în Navy cu mândrie. Planul meu a fost întodeauna să pot lăsa ceva în urma mea care va influenţa în bine alte vieţi! Vă zic …orice în viaţă este posibil. Atâta timp cât nu te dai bătut, vei reuşi! Trebuie doar să ştii ce îţi doreşti!

Aveţi sau aţi avut modele de viaţă? Care au fost acelea?

Am găsit şi am apreciat zi de zi un om care demonstrează că se poate. Mă uit în jurul meu la oamenii buni, iar aceştia sunt modelele mele de viaţă!

Ce sfaturi aveţi pentru doamnele sau domnişoarele care doresc să va urmeze cariera?

Cariera mea e una de voluntariat. Trebuie ca "inima să îţi fie la locul ei", trebuie ca în orice moment să fi capabilă să pui viaţa celor din jurul tău mai presus de a ta, pentru că în final vei lupta alături de oameni şi pentru oameni! Să nu te dai bătută niciodată, să ai puterea să speri atunci când crezi că totul e pierdut. Orice carieră vei avea, fă-o cu mândrie. Dăruieşte un pic în fiecare zi, iar la sfârşitul zilei te vei simţi mult mai bine.

Care sunt hobby-urile dumneavoastră?

Dansul, natura, plaja, muzeele, cititul şi descoperirea bucătăriilor internaţionale.


« Înapoi la interviuri