"Femeia este fanta care se deschide in zona vizibilului pentru a lasa
extraordinarul sa patrunda in lume."
Gabriel Liiceanu

Anda Călinici, prinţesa prăjiturilor

Şi-a început cariera în domeniul resurselor umane, însă viaţa i-a oferit o provocare dulce. În 2011 ia locul 4 la preselecţiile din Sud Estul şi Centrul Europei la Campionatul mondial al ciocolatierilor. Tot în acest an pasiunea pentru a prăjituri o determină să îşi deschidă propriul laborator de cofetărie. În prezent este cofetar şi consulant gastronimic, una dintre cele mai căutate din ţară. Vă recomandam să vizitaţi blogul ei doar dacă nu sunteţi pofticioşi.

Cum aţi decis să urmăriţi cariera de acum?

Cred cu tărie că în viaţă este foarte important să facem ceea ce ne defineşte, ceea ce ne completează şi aşa am hotărât într-o zi că eu vreau să fiu pe deplin fericită.


Care este cel mai frumos moment din cariera dumneavoastră?

Sunt foarte multe momente frumoase. Cele mai preţuite sunt zâmbetele de mulţumire ale celor care gustă din ceea ce fac.


Cum reuşiţi să jonglaţi cu viaţa profesională şi cea personală?

Mi-am amenajat laboratorul la demisolul casei în care locuiesc şi asta îmi economiseşte mult timp. Aşa pot fi mereu aproape de copii.

Daca aţi avea puterea să schimbaţi lumea, care este primul gând care vă vine în minte?

Nu aş vrea să schimb lumea niciodată, poate mentalităţi şi atitudini care ne fac rău. E uşor de zis că aş face aşa sau altfel, dar lumea e prea mare ca să poti obţine un echilibru. Eu mi-am schimbat lumea mea când am simţit că de asta am nevoie şi cred că aşa ar trebui să facem fiecare la momentul potrivit.

Care sunt atuurile unei femei puternice?

Încredere în sine, ambiţie, perseverenţă în a-şi urma visele şi susţinere din partea persoanei cu care îşi împarte viaţa.


Ce planuri de viitor aveţi?

Visez ca la un moment dat să deschid o cofetărie mică şi cochetă, cu prăjituri gustoase, ciocolată apetisantă şi cafea tare :)


Aveţi un model de viaţă?

Am modele în carieră, dar viaţa mi-o traiesc aşa cum simt doar eu, nu dupa modele.

Ce sfaturi aveti pentru doamnele sau domnisoarele care doresc sa va urmeze cariera?

Cofetăria şi ciocolateria sunt domenii în care ai nevoie de multă răbdare, de standarde de calitate ridicate şi de pasiune. Daca le aveţi pe cele trei, vă doresc succes.

Care sunt hobby-urile dumneavoastră?

În afară de ciocolată :)? Îmi place să fac sport şi îmi place fotografia.


« Înapoi la interviuri