"Femeia este fanta care se deschide in zona vizibilului pentru a lasa
extraordinarul sa patrunda in lume."
Gabriel Liiceanu

Doctorul Claudia Corega

Dr. Claudia Corega este recunoscută în cercurile academice internaționale pentru calitățile sale profesionale de clinician, cercetător, profesor și autor a numeroase articole și cărți de specialitate.

Clujeancă este profesor asociat al Masterului de Ortodonție Linguală al Universității Rene Descartes Paris V, cel mai renumit program mondial de specializare în acest domeniu de vârf al ortodonției, dobândind această poziție în urmă absolvirii acestui program cu calificativul ”Summa Cum Laudae” și a calității activității clinice desfășurate în acest domeniu. Mai mult, este Șef lucrări a Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, Catedra de Ortodonție, Lector asociat al Masterului de Terapia limbajului și audiologie educațională de la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Visiting Professor - Baylor College, Texas și Visiting researcher a Shanghai University. Este printre puținii specialiști din lume cu o pregătire temeinică în tratamentul ortodontic și multidisciplinar al deformitatilor cranio-faciale și sindroamelor genetice ale capului și gâtului. Multimplu premiata, Claudia își împarte timpul cu brio între activitatea profesională și viață de familie.

Cum aţi decis să urmăriţi cariera de acum?

În anul 1996, am avut o bursă de vară în New York la Mount Sinai Medical School și acolo am ajuns la centrul de chirurgie plastică unde se tratează diformitățile cranio-faciale. În acel moment am simțit că am două opțiuni: fie să practic ortodonția, fie chirurgia maxilo-faciala. Ulterior, câțiva ani mai târziu, l-am întâlnit pe profesorul Alexander de la Baylor College of Dentistry și am decis că asta îmi doresc să fac toată viață, să practic ortodonția.


Care este cel mai frumos moment din cariera dumneavoastră?

Cel mai frumos moment din viață mea până acum a fost în anul 2005, când am absolvit doctoratul cu calificativul Magna Cum Laude și am primit premiul Ioan Baciu” oferit de către Universitatea deMedicină și Farmacie a Iuliu Hatieganu pentru cea mai reprezentativă teză de doctorat. Asta pe plan profesional. Pe plan personal, sunt mândră mamă a unui băiețel de trei ani, Maximilian. El este cel mai frumos lucru din viață mea, în fiecare moment.

Cum reuşiţi să jonglaţi cu viaţa profesională şi cea personală?

Implicarea în multiple proeicte de cercetare la care se adaugă activitatea mea zilnică de medic lasă puțin timp pentru orice altceva. Weekendul este deci cu atât mai prețuit cu cât îl petrec alături de soțul și copilul meu.

Dacă aţi avea puterea să schimbaţi lumea, care este primul gând care vă vine în minte?

Mi-aș dori o mai mare implicare din partea societății civile în tot ce înseamnă ajutorul celor mai puțin norocoși că noi.

Care sunt atuurile unei femei puternice?

Din punctul meu de vedere, o femeie puternică nu se lasă niciodată, indiferent de greutățile pe care le întâmpina. Nu se lasă nici influențată și nu cedează până nu își atinge obiectivul.


Ce planuri de viitor aveţi?

Să îmi continui proiectele de cercetare, să ajut cât mai mulți oameni din postură mea de medic și să mă bucur în continuare de familia mea.

Aveţi un model de viaţă?

Da, este vorba despre laureata premiului Nobel în anul 1986, Rita Levi-Montalcini. Am o admiraţie deosebită pentru aceasta doamnă.


Ce sfaturi aveţi pentru doamnele sau domnişoarele care doresc să vă urmeze cariera?

Să persevereze, să nu se lase niciodată, să îşi facă o listă de obiective şi priorităţi şi să le finalizeze.

Care sunt hobby-urile dumneavoastră?

Îmi place să practic sporturi, în special tenis şi înot. Un alt hobby este lectura.


« Înapoi la interviuri